Jakab szerint szép szavakkal nem lehet megdönteni a Fidesz hatalmát
2021. április 13. írta: Barton86

Jakab szerint szép szavakkal nem lehet megdönteni a Fidesz hatalmát

jakab2.jpg

Abból nem lehet megítélni egy párt erejét, hogy ki tud-e állítani 106 egyéni jelöltet, mert erre bármelyik, a Fidesz által támogatott kamupárt képes – mondta Jakab Péter hétfőn az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A Jobbik elnöke szerint most nem pártérdekekről van szó, hanem arról, hogy minden választókerületben meg kell találni azokat a jelölteket, akik a legalkalmasabbak a pozícióra és képesek legyőzni a Fideszt. Ahol a Jobbik elindítja saját jelöltjeit, ott azért teszik, mert meggyőződésük szerint a jobbikos jelölt a legerősebb - írja az Alfahír

Lesznek olyan körzetek is, ahol más pártok jelöltjei, vagy civilek jelentik a megoldást, ebben az esetben őket kell támogatni - magyarázta Jakab, hozzátéve: meg kell érteni, hogy rendhagyó lesz a 2022-es országgyűlési választás, mert most kivételes módon nem pártlogika alapján kell gondolkozni, hanem minden ellenzéki szereplőnek le kell győznie a saját egóját, így nem fogják elkövetni a 2018-as hibákat, mert nem egymást akarják majd legyőzni, hanem a Fideszt.

Jakab Péter szerint lehet, hogy más pártok, például a DK más stratégiát választ majd és minden körzetben indít jelöltet, de a Jobbiknak inkább az a fontos, hogy ahol jelöltet állítanak, ott „tisztán lássanak a pályán”.

„Nagyon jól tudom, hogy a Jobbik nem Budapesten fog vitézkedni. Éppen ezért nem is törekszem arra, hogy csak azért, hogy valahol a Jobbikot megmérettessük, elindítsuk az előválasztáson. Tartalékolni kell a forrásokat a kormányváltásra is, mert az nagyon szép dolog, ha az előválasztást valahol megnyeri egy jobbikos jelölt, de ha utána az anyagi erőforrásai kifulladnak, és nem lesz ereje nekimenni a Fidesznek, akkor az egész nem túl sok mindent ér.”

Mint mondta, az anyagi erőforrásaik finoman szólva is végesek a Fidesz kimeríthetetlen készleteivel szemben, ezért okosan, az erőket megfelelően beosztva kell indulni az előválasztáson, és csak oda kell erőforrásokat koncentrálni, ahol az ő jelöltjük alkalmas a Fidesz legyőzésére - ráadásul utána a Fideszt még le is kell győzni, fejtegette az elnök.

Jakab Péter azt mondta, szerinte a megyeszékhelyek jelentős hányada nyerhető lesz majd 2022-ben, főleg ott, ahol már most is ellenzéki vezetés van, ezért ő nem a vidéki nagyvárosokért és a fővárosért aggódik, hanem a kisebb településeken lehet gond, ahol „a Fidesz hűbéri, feudális rendszere piszok erős, ahol megfosztják az embereket a döntés szabadságától akkor, amikor anyagi erőforrásokkal, pályázati pénzekkel, vagy közmunkával zsarolják őket”.

Ezek nagyon nehéz körzetek, de a Jobbik eddig is azokon a helyeken volt erős, ahol a Fidesz is – mondta, hozzátéve, szerinte a bizonytalanok megszólításán túl ezeken a győzelmeken fog múlni a kormányváltás.

„De nem csak megnyerni kell a választást, hanem egyben kell tartani a kormányzó többséget is, végre kell tudni hajtani a közös kormányprogramot. Ehhez erő, egység és fegyelmezettség kell, úgy gondolom, hogy ez megvan” - fogalmazott a Jobbik elnöke, kiemelve, hogy a civilek felé is nyitottak az ajtók, 2022-ben is lesznek olyan választókerületek, ahol a Jobbik egy helyben beágyazott, jól ismert civil érdekében nem fog indulni.

Jakab azt mondta, egy jobbikos jelöltnek három kitételnek kell megfelelnie: alkalmasnak, hitelesnek és helyben beágyazottnak kell lennie. Állnia kell a támadásokat és el kell mennie a falig, a politikának pedig nem a hazugságról kell szólnia – magyarázta. A jelölt ismerje a terepet és a vidéket, ne Budapestről akarja megmondani, hogy mi jó a vidéki embereknek. A vidék valóságán ugyanis csak az tud változtatni, aki ott él - tette hozzá, megjegyezve: „A fideszes ficsúrok a Maldív-szigetekre tartó gépről nem nagyon látják, milyenek a magyar mindennapok, és nem is akarnak rajta változtatni. Nekünk viszont az a feladatunk, hogy ezt megtegyük, és jobbá tegyük ezt az országot.”

Jakab Péter fontos visszajelzésnek nevezte, hogy a közvélemény-kutatások alapján őt támogatják legtöbben miniszterelnök-jelöltként, de nem szokta az okokat elemezni, ezt a szakemberekre bízza. Mint fogalmazott: „Én teszem a dolgomat és azt látom, ha a választók bizalmat szavaznak nekem az azt jelenti, hogy van igény az őszinte, kemény szóra. Nyilván azt is tudom, hogy vannak, akik szerint tiszteletlen vagyok a parlamentben, és ez olyan értelemben igaz is, hogy nem tisztelem a velem szemben ülő fideszes képviselőket, de azt gondolom, hogy a tolvajokat nem tisztelni kell, hanem ki kell söpörni a közéletből és oda kell juttatni őket, ahová a tolvajok valók. Azt pedig tudomásul kell venni, hogy a Fidesz a szép szóból nem fog érteni. Három dologból fog érteni: az erőből, a határozottságból, meg az összefogásból. Én ezt a hármat igyekszem megadni a választóknak, és a hívószóra a választók jönnek, ennek köszönhető talán, hogy nem csak a Jobbik és én, de velünk együtt maga az ellenzék egésze is napról napra erősödik.”

Az ellenzéki politikus szerint az igazság kimondása nem durvulás, persze lehet, hogy nyersnek meg karcosnak tűnik az igaz szó, de a lényeg, hogy igaz legyen és őszinte - fogalmazott, megjegyezve, hogy talán ehhez nincsenek hozzászokva a hazugok világában a fideszes politikusok, de ezt nem fogja nekik megspórolni. Hozzátette: sokszor csak ilyen akciókkal lehet eljutni a választókhoz, akár a köztévén keresztül is, a falvak választói pedig ilyenkor tisztán látják, hogy például a krumplis akcióknak alapjuk van, mert négyévente tényleg krumplit kapnak munkalehetőség és program helyett.

„Ezzel próbálják megvásárolni azt a népet, amit pontosan azért tartanak nyomorban, hogy négyévente ezt el lehessen velük játszani. Én azt mondom, hogy ebből a mókuskerékből kell kiszállni. Azért fogtak össze az ellenzéki pártok, hogy ne zsák krumplikat osztogassunk a népnek, hanem megélhetést, munkalehetőséget és jólétet, minden magyarnak – fogalmazott a Jobbik elnöke.

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbrolbalra.blog.hu/api/trackback/id/tr4816499526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása